Gå till sidans huvudinnehåll

Tidskriften Ordkonst söker redaktörer!

17 december, 2018

Tidskriften Ordkonst söker redaktörer!

Har du ett intresse för litteratur och vill vara med och utveckla Ordkonst? Nu finns möjlighet att bli en av tidskriftens redaktörer.

Vi söker dig som vill arbeta redaktionellt med nyskriven skönlitteratur, essä och litteraturkritik från och med vintern 2019.

I uppgiften som redaktör ingår att läsa och diskutera text och bild, sköta urval, ge respons till skribenter, korrekturläsa, hålla kontakten med skribenter och illustratörer samt ordna releasefester.

Erfarenhet av tidigare redaktörsarbete är meriterande, men inget krav. Det viktiga är att du har ett intresse för samtidslitteratur och tidskriftsformen. Det är också viktigt att du är beredd att periodvis lägga ned en betydande mängd tid på detta och att du bor i närheten av Lund/Malmö. Du bör kunna sitta som redaktör i minst ett år.

Ordkonst är Akademiska Föreningens litterära utskott, tillika Sveriges äldsta och bästa litteratur- och kulturtidskrift av sitt slag. Tidskriften ges ut fyra gånger per år. Varje nummer kretsar kring ett tema och innehåller bidrag från såväl etablerade som oetablerade författare och konstnärer. Vi är baserade i Lund/Malmö och drivs ideellt.

Skriv ett brev på ungefär en sida där du berättar om dig själv, beskriver ditt intresse för litteratur, något om vad du är intresserad av att arbeta med och en rad eller två om vad du tycker om att läsa. I brevet får du gärna även berätta om dina visioner och idéer för tidskriften. Om du har erfarenheter från andra närliggande fält, till exempel bildkonst, foto eller teater, vill vi gärna höra om dem.

Den nuvarande redaktionen består av Nora Makander, Mikaela Rehn, Johanna Kjellman, Alice Hansen, Christina Gratorp, Eva Ericsson och Matilda Fält Skoglund. Hör gärna av dig till oss om du har frågor.

Oavsett vad du pluggat eller gjort tidigare är du varmt välkommen att söka in till redaktionen.

Skicka din ansökan till hej@ordkonst.nu senast den 4 januari.

 
X