Gå till sidans huvudinnehåll

Tidskriften Ordkonst söker nya redaktörer

11 december, 2017


Har du ett intresse för litteratur och vill vara med och utveckla Ordkonst? Nu finns möjlighet att bli en av tidskriftens redaktörer. Sök, eller sprid ordet bland vänner och bekanta!

* * *

Ordkonst är Akademiska Föreningens litterära utskott, tillika Sveriges äldsta och bästa litteratur- och kulturtidskrift av sitt slag. Tidskriften ges ut fyra gånger per år. Varje nummer kretsar kring ett tema och innehåller bidrag från såväl etablerade som oetablerade författare och konstnärer. Vi är baserade i Lund/Malmö och drivs ideellt.

Vi söker dig som vill arbeta redaktionellt med nyskriven skönlitteratur, essä och kritik från och med våren 2018.

I uppgiften som redaktör ingår att diskutera inkommet material, sköta urval och respons, korrekturläsa, hålla i kontakten med skribenter/illustratörer samt ordna releasefester och workshops.

Erfarenhet av tidigare redaktörsarbete är meriterande, men inget krav. Det viktiga är att du har ett intresse för samtidslitteratur och kulturtidskrifter. Det är också viktigt att du är beredd att periodvis lägga ned en betydande mängd tid på detta och att du på regelbunden basis kan ta dig till Lund/Malmö. Du bör kunna sitta som redaktör i minst ett år.

Skriv ett brev på max en sida där du berättar om dig själv, din syn på litteratur och hur du skulle vilja utveckla Ordkonst. I brevet kan du till exempel utgå från någon erfarenhet du har sedan tidigare och reflektera över hur du kan använda den i Ordkonst. Det kan röra sig om erfarenheter av eget skrivande, litteraturstudier, danska språkkunskaper eller något annat du tycker är relevant.

Oavsett vad du pluggat eller gjort tidigare är du varmt välkommen att söka in till redaktionen.

* * *

Skicka din ansökan till hej@ordkonst.nu senast 5 januari.

 

 
X