Gå till sidans huvudinnehåll

Releasefest för ordkonst: tema BAROCK

13 mars, 2012

Design: Agnes Florin

Ordkonstvänner!

När nu våren börjar göra sitt intåg i Skåne och solen tittar fram, tänker vi kanske på allt det nya: fåglar som återvänder och blommor som knoppas. Hade vi däremot levt under 1600-talet, hade vi kanske, likt Carl Johan Lohman, istället påmints om alltings förgänglighet:

Hon möter mig, då jag om våren
i gröna lundar fröjdar mig,
och ropar: ”Käre du, se fåren,
hur de gå här och roa sig!
Men huru länge de ha grödan,
de med sitt liv betala födan.”

Hur som helst har, tillsammans med våren, senaste numret av ordkonst kommit, som har just tema Barock! Detta vill vi fira tillsammans med er med releasefest fredagen den 23 mars på Poeten på hörnet i Malmö (Södra Förstadsgatan 65B). Det bjuds på uppläsningar, musik och en hel dos förgänglighet och fåfänglighet. Inträdet är gratis, och ta gärna med dig något att dricka. Vi startar vid klockan 18, och vid 19 sätter vi igång med uppläsningar. Runt 22 går vi vidare tillsammans ut i natten och glömmer vår egen dödlighet ett tag, för våren är inte bara förgängelse, utan, som Lohman också påpekar, livet på nytt:

Det är en lustighet, att se om muntra våren,
hur gamla vintern fot för fot till graven går,
hur livligheten liksom upp av dvala står.

För mer info, kolla in vårt facebookevent, och glöm inte att gilla Ordkonst på Facebook för att ha koll på allt som händer.

 
X