Gå till sidans huvudinnehåll

Ordkonst söker nya tidskriftsredaktörer

9 november, 2015

Har du ett intresse för litteratur och vill vara med och utveckla Ordkonst? Nu finns det möjlighet att bli en av tidskriftens redaktörer. Sök, eller sprid ordet bland vänner och bekanta!

* * *

Ordkonst är Akademiska Föreningens litterära utskott, tillika Sveriges äldsta och bästa litteratur- och kulturtidskrift av sitt slag. Tidskriften utkommer fyra gånger per år och rymmer essäer, nyskriven prosa och poesi, kritik, illustrationer, reportage med mera. Vi är baserade i Lund och drivs ideellt.

Vi söker dig som vill arbeta redaktionellt med text i redaktionen från och med vårterminen 2016.

I uppgiften som redaktör ingår att diskutera inkommet material, sköta urval och respons, korrekturläsa, hålla i kontakten med skribenter samt ordna releasefester och workshops. Då tidskriftens innehåll och form bestäms av redaktionen erbjuds goda möjligheter för nytänkande. Vi ägnar oss i synnerhet åt litteratur, men välkomnar även den som brinner för angränsande konstarter. Som redaktionsmedlem har du förstås också möjlighet att själv skriva i tidskriften.

Erfarenhet av tidigare redaktörsarbete är inget krav. Däremot är det viktigt att du är beredd att periodvis lägga ned en betydande mängd tid på detta och att du på regelbunden basis kan ta dig till Lund. Du bör också kunna sitta som redaktör i minst ett år.

Skriv ett brev på max en sida där du berättar om dig själv, din syn på litteratur och vad du skulle vilja göra med Ordkonst. Vi söker flera redaktörer med olika bakgrund. I brevet kan du t.ex. utgå från någon erfarenhet du har sedan tidigare och reflektera över hur du kan använda den i Ordkonst. Det kan röra sig om erfarenheter av eget skrivande, marknadsföring via sociala media, studier av litterär verksamhet, Indesign, ideellt arbete eller något annat du tycker är relevant.

Oavsett vad du pluggat eller gjort tidigare är du varmt välkommen att söka in till redaktionen.

* * *

Skicka din ansökan till tidskriftenordkonst@gmail.com
Deadline är 10 december.

 
X