Gå till sidans huvudinnehåll

Ordkonst söker bidrag till tema glamour

10 juli, 2015

10156091_857932814293620_7345270356129763963_n

Tidskriften Ordkonst söker texter och bilder till nästa nummer med tema glamour.

Vi publicerar alla sorters skönlitterära texter, essäer, recensioner och illustrationer. Även sådant som inte är relaterat till temat är intressant. Se bara till att inte skriva med ditt namn i dokumentet då inskickat material bedöms anonymt.

Sänd ditt bidrag anonymt till:
bidragtidskriftenordkonst@gmail.com
senast 20 augusti!

* * *

Sportbil mellan lummiga trädgårdsbjudningar i Professorsstaden och Skanör. Tunga möbler och breda drinkar. Längtan till strålkastarljusen i Melodifestivalen. Till att kön ringlar fram till dig där du sitter och signerar i Bonniermontern på Bokmässan.

”Borta är tamburinernas muntra ljud, / det är slut med fest och glam, / borta är lyrans muntra toner” (Jesaja 24:8). Housemusiken har tystnat och helrören druckits upp. Vad händer när strålkastarljuset slocknar och signeringskön sinar?

Glamour kan vara en imitation av något fint, som inte räcker till. Chokladasken som försöker se lyxig ut men som man bara fnissar åt. Eller skönheten i något som gått från lyxigt till solkigt. Eller det överdrivna. Känns man vid glamour i Djursholm?

Det är inte så glamoröst som man kan tro, säger den som arbetar på reklambyrå, kulturredaktion eller mäklarfirma. Men det verkar glamoröst på reklambyrå, kulturredaktion och mäklarfirma.

Vem som helst kan vara glamorös, leva ut, nej, det är en fråga om klass, vissa klär sig ironiskt glamoröst, alla kan inte vara stjärnor, ta plats, alla vill inte heller. Det är provocerande med glamour. Kan Louis Vuitton-väskor vara ett motstånd? Eller är längtan efter glamour bara en del av klassamhället, kommersialismen? Kanske fungerar glamour som en verklighetsflykt i svåra tider.

Se till att skriva eller måla mellan sommarens cocktailpartyn.

 
X