Gå till sidans huvudinnehåll

Ordkonsts julkalender lucka 1: Elin Grelsson om 2011

1 december, 2011

Välkomna till Ordkonsts julkalender. Varje dag fram till julafton kommer vi lägga upp en ny lucka på bloggen. Under luckan publicerar vi julklappstips, essäer, intervjuer, funderingar m.m.

Först ut är en kort intervju med Elin Grelsson – som är aktuell med debutromanen Du hasar av trygghet – om litteraturåret 2011:

Vilken är årets bästa roman?
Måste jag välja? Jag vill inte välja. Men Jonathan Franzens Freedom gavs ut på svenska i år och är en av vår tids stora läsupplevelser.

Den bästa läsupplevelsen du haft i år?
Tre bestående läsminnen från året är Jens Liljestrands Adonis, Ajohan Lahtis En grundläggande anatomisk harmoni och Elin Boardys Mot ljuset. De är alla upplevelser som inte släpper taget om mig och som jag ofta återkommer till i tankarna.

Årets viktigaste litterära händelse (generellt eller för dig)?
För mig personligen naturligtvis mitt eget boksläpp. Särskilt morgonen då debutromanen kom ut, jag vandrade genom ett soligt Malmö efter en uppläsning kvällen innan och hade precis läst de första recensionerna. Det var en mycket speciell promenad.

Årets bästa julklapp?
Tid.

Idag kommer Elin Grelsson och Torbjörn Flygt samtala på Mejeriet. I samband med samtalet håller vi en releasefest för tidskriften ordkonsts senaste nummer med tema Skogen. Missa inte det! Evenemanget börjar kl. 18.00 och kostar bara 30 kronor för studenter (ordinariepris 60 kr). Öl, vin och soppa finns att köpa i baren.

Anton Wedding

 
X