Gå till sidans huvudinnehåll

juni, 2018

01jun20:0023:00Releasefest: Ordkonst nr 100

Mer

Aktivitetsdetaljer

Tidskriften Ordkonst släpper sitt 100:e nummer sedan starten 1994! Detta firar vi med att ge ut en antologi med text och bild som under åren publicerats i Ordkonst och som vi tycker förtjänar att lyftas fram på nytt.

Dörrarna öppnas kl 20 och läsningarna börjar strax därefter. Ett stort utbud av nya och gamla nummer kommer att finnas att köpa till extra bra priser, samt förstås våra nytryckta tygkassar! Dryck går att köpa i baren.

Under kvällen kommer det att bli läsningar av medverkande i numret – både ur de äldre texterna och nyskrivet material.

Medverkar under kvällen gör:

Johanna Frid

Johanna Frid är född 1988 och bosatt i Köpenhamn. I Ordkonst nr 100 medverkar hon med texten comebackkollektivet som trycktes i Ordkonst temanummer Glamour från 2015, och som hon skrivit tillsammans med Gordana Spasic. Frid och Spasic debuterade 2017 med diktsamlingen Familjeepos, som nominerades till Katapultpriset och Sveriges Radios lyrikpris.

Gordana Spasic

Gordana Spasic (1988) är bosatt i Stockholm. I Ordkonst nr 100 medverkar hon med texten comebackkollektivet som trycktes i Ordkonst temanummer Glamour från 2015, och som hon skrivit tillsammans med Johanna Frid. Spasic och Frid debuterade 2017 med diktsamlingen Familjeepos, som nominerades till Katapultpriset och Sveriges Radios lyrikpris.

Anna Axfors

Anna Axfors är född 1990 och bosatt i Malmö. Hon debuterade 2016 med den prosalyriska kortromanen Kärleksbrevet och utkom i våras med diktsamlingen Jag hatar naturen. Under 2014 satt hon i redaktionen för Ordkonst. Under kvällen medverkar hon med läsning av nyskrivet material.

Mathias Alexandersson

Mathias Alexandersson (1985) bor i Malmö och är redaktör för essätidskriften Poros. I numret medverkar han med essän ”Systertexten” som ingick i Ordkonst 2016:3 SATAN. Han har tidigare varit redaktör för Ordkonst och medverkat med ett flertal texter.

Elin Rosén

Elin Rosén (född 1985) bor i Malmö och är översättare. I numret medverkar hon med sin text Kesä, som publicerades i Ordkonsts nummer med tema Finland 2011. Under åren har hon varit med i tidskriften ett flertal gånger, både med skönlitteratur och kritik.

Fler läsningar tillkommer efterhand!

Varmt välkoma att fira detta med oss!


Medverkande i numret:
Tomas Tranströmer
Lina Wolff
David Väyrynen
Elin Rosén
Tove Folkesson
Anton Wedding
Ellinor Åslund
Malte Persson
Johanna Frid
Gordana Spasic
Mathias Alexandersson
Anna Nygren
Ursula Andkjær Olsen
Katrine Øgaard Jensen

Tid

(Fredag) 20:00 - 23:00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X